Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Bilgisayar Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Veri Bilimi ve Yapay Zeka odaklı bir lisans eğitimi planlanmıştır. İlk iki sene temel bilim, programlama, ve algoritma formasyonu alan öğrencilerimiz, üçüncü sınıfta teknik olarak yoğun bir alan eğitimi ile alan derinliği kazanırlar. Toplamda sekiz tane zorunlu alan dersi vasıtasıyla temel bir bilgisayar mühendisliği eğitimi alırlar, bilgi ve becerilerini geliştirirler. 

Veriden katma değer üretme odaklı dört tane alan dersi Exploratory Data Analysis, Data Systems, Cluster Computing, ve Data Science & AI ile veri bilimi konusunda bir yetkinlik ve derinlik kazanmaları hedeflenmektedir. Diğer alan dersleri ise Computer Architecture, Software, Computer & Social Networks, ve Operating Systems dersleridir. Bu derslerde sistemsel bakış açısı başta olmak üzere, disiplinin olmazsa olmazı olan bilgisayar mühendisliği temel eğitimi verilecektir. 
 
Matematik dersleri veri bilimi derinlik ve yetkinliğini destekler nitelikte derslerdir. Bu amaçla, Discrete Mathematics, Linear Algebra, Differential Equations, Statistics, ve Optimization dersleri elzem matematik altyapısını kazandırmak üzere müfredatın ilk üç yılında verilmektedir. 
 
Proje Yönetimi, Teknoloji & İnovasyon, Mühendislik Etiği, Bilim & İnsan, ve Profesyonel Gelişim dersleri ile yönetsel bilgi ve beceriler kazandırılması planlanmaktadır. Bu dersler müfredata homojen yayılmıştır. 
 
Son sınıfta, dört tane teknik seçmeli ders ve iki tane de mezuniyet projesi dersi bulunmaktadır. Teknik seçmeli derslerin, veri görselleme, veri mühendisliği, yeni nesil servis geliştirme (mikroservis vb.), mobil programlama, büyük veri analizi, sosyal ağlar, sağlık enformatiği, doğal dil işleme, veri madenciliği, ve derin öğrenme gibi konuları içeren geniş bir yelpazede olacağı öngörülmektedir.   
 
Özetle, müfredat yaklaşımı “Technical Business School” modelidir. Öğrencilerin, endüstri ve iş dünyasının ihtiyaçları ile hemhal ve tanışık olmaları; ilgili endüstrinin problemlerini çözerek ve verilerini işleyerek katma değer üretmeye odaklanmaları beklenmektedir. Alınan eğitimin, kazanılan bilgi ve becerinin alan uygulamaları ile pekiştirilmesi ve içselleştirilmesi esastır.
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Ahmet Bulut
Tarihçe
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2021-2022 akademik yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Endüstri ve akademik tecrübesi olan çekirdek bir akademik kadro ile 2021 yılı Nisan ayında kurulmuştur. Veri bilimi ve yapay zeka odaklı bir lisans & lisansüstü eğitim ve araştırma vizyonuna sahiptir.
Kazanılan Derece
4 yıllık eğitimin ardından mezun olan kişiler “Bilgisayar Mühendisliği“ alanında lisans diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak gerekmektedir. Yatay geçiş için YÖK tarafından belirlenen esaslara gore, yurt içi ve yurt dışındaki Yükseköğretim Programları’ndan öğrenciler başvurduklarında, kredi ve not transferleri bölüm tarafından değerlendirilir ve Fakülte Yönetim Kurulu’nun onayına sunularak belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Üniversite kurulumuzun belirlediği not ortalaması şartına sahip olan bireyler, ALES, ÜDS gibi sınavlarda başarılı oldukları takdirde açılan yüksek lisans, doktora programlarına başvurabilir, yapılan bilim ve mülakat sınavlarında yeterli puanı aldıklarında üniversitelerde akademisyen olarak kariyerlerine devam etme şansı bulabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğrencinin mezun olabilmesi için programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG, NA ve U notuna sahip olmaması gerekir. Öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Her öğrencinin 20+20 iş günü olacak şekilde ikinci ve üçüncü sınıf sonundaki yaz döneminde staj yönergesindeki zorunluluklarını yerine getirmeleri gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Üniversite kurulumuzun belirlediği not ortalaması şartına sahip olan bireyler, ALES, ÜDS gibi sınavlarda başarılı oldukları takdirde açılan yüksek lisans, doktora programlarına başvurabilir, yapılan bilim ve mülakat sınavlarında yeterli puanı aldıklarında üniversitelerde akademisyen olarak kariyerlerine devam etme şansı bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin değerlendirilmesi için ara sınav, quiz, pratik, proje, rapor, ve final vb çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Mezuniyet için programda genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması beklenir. Dersler tabloda gösterildiği şekilde puanlanır ve harflendirilir.

Ders Notu Puan Aralığı Değeri Katsayı
AA 90-100 Pekiyi 4.00
BA 85-89 İyi-Pekiyi 3.50
BB 80-84 İyi 3.00
CB 70-79 Orta -İyi 2.50
CC 60-69 Orta 2.00
DC 55-59 Orta - Zayıf 1.50
DD 50-54 Zayıf - Başarılı 1.00
FF 0-49 Zayıf - Başarısız 0.00
FG Yarıyıl/Yılsonu Sınavına Girmedi Başarısız 0.00
NA Devamsız Başarısız 0.00
T - Transfer | S - Seçmeli Kredisiz Derste Başarılı | U - Seçmeli Kredisiz Derste Başarısız | W - Dersten Çekilme



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6166