Psikoloji (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Psikolog
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Psikoloji bilimi çeşitli biçimlerde topluma katkıda bulunur ve yaşamımıza farklı düzeylerde dokunarak geliştirir; zenginleştirir. Psikoloji bilimin bilgi birikimi bugünün toplumları için önemlidir. Çevremizdeki toplumsal olguları derinlemesine kavramada; çalışılan işyerinde iş verimliliğini ya da iş güvencesini arttırmada; ruhsal sıkıntıları olan bireylerin değerlendirilmesi ve tedavisinde; reklamcılıkta kullanılabilen eşik altı mesajların etkinliğini araştırmada; sporcuların motivasyonları ve başarıları arttırmada yada suça meyilli kişilerin değerlendirilme ve rehabilitasyonunda; ağır bir kaza geçirmiş bireyin yitirdiği bilişsel işlevlerin tespitinde hep Psikologlara ihtiyaç vardır.

Bir bilim olarak Psikoloji zihinsel, duygusal ve davranışsal süreçleri inceler. Psikolojinin pek çok temel alt bilim dalı vardır: gelişim psikolojisi, deneysel psikoloji, sosyal psikoloji, klinik psikoloji, endüstri-örgüt psikolojisi, sağlık psikolojisi, bilişsel psikoloji, adli psikoloji , nöropsikoloji, spor psikolojisi, trafik psikolojisi gibi. Psikoloji biliminde eğitim alan bir kişinin uygulamalı alanlardan önce Psikolojinin temel alanları hakkında bilgi sahibi olması; araştırma ve istatistik bilgisi edinmesi gerekir. Daha sonra psikoloji öğrencileri dört yıllık eğitimlerinin üzerine yüksek lisanslarını yaparak ilgi duydukları ve başarılı olacaklarını düşündükleri alanlardan birinde uzmanlaşabilirler. Arzu ederlerse alanda çalışıp uygulamacı olabilirler; ya da eğitimlerine devam edip araştırmacı ya da akademisyen olabilirler.

Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2013-2014 öğretim yılında açılmış, ama öğrencilerine en üst düzeyde eğitsel olanak sağlamayı hedefleyen bir bölümdür. Etik, bilimsel ilkelere inanan, kendi uzmanlık alanlarında dersler veren akademik personeli ve şehrin merkezinde öğrenci için pek çok imkanı sunan fiziki yapısı, laboratuvarları, kütüphanesi, spor olanağı ve Acıbadem Hastaneleri’nin akademik olanakları ile iddialı bir bölüm olmak hedefini taşımaktadır.

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Belma BEKÇİ
Tarihçe
İngilizce Psikoloji Bölümü 2020 – 2021 akademik yılında 50 öğrenci kontenjanı ile programa ilk öğrencilerini almıştır. Üçüncü yıldan itibaren öğrenci kabulünde kontenjan 60’a çıkartılmıştır; bu sayı halen geçerlidir. 2021 yılında Doç. Dr. Olga Selin Hünler, Dr. Öğr. Üyesi Esra Bal, Arş. Gör. Kıvanç Konukoğlu ve Arş. Gör. Tuğrul Torun, 2023 yılında Dr. Öğr. Üyesi Dilan Çabuk Çolak bölüm kadrosuna katılan öğretim üye ve elemanlarıdır. Bölümümüzde hali hazırda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri tam zamanlı 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi tarafından yürütülmektedir. Bölümümüze Psikoloji bölümü kadrosundan Prof. Dr. Şeyda Türk, Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Aktaş, Dr. Öğr. Üyesi Bernis Sütçübaşı, Dr. Öğr. Üyesi Şafak Öz Aktepe ve Arş. Gör. Ülkü Gülbike Yumak tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı sağlamaktadır.
Kazanılan Derece
Psikoloji alanında "lisans diploması" derecesi alırlar. Derece Seviyesi: Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
1. Ortaöğretim kurumlarından ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına kabul şartlarını sağlamış olmak.
2. YÖK tarafından usul ve esasları belirlenen, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda (EA) puan türü yeterliliğine sahip olarak yükseköğretim kurumunun ilgili lisans programına yerleştirilmiş olmak.
3. YÖK tarafından usul ve esasları belirlenen, yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programları için ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda yeterli puanı almış ve özel yetenek sınavını başarmış olmak.
4. YÖK tarafından usul ve esasları belirlenen, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda önlisans mezunları için yükseköğretim kurumlarında bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına yerleştirilmiş olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Üniversite kurulumuzun belirlediği not ortalaması şartına sahip olan bireyler, ALES, ÜDS gibi sınavlarda başarılı oldukları takdirde açılan yüksek lisans, doktora programlarına başvurabilir, yapılan bilim ve mülakat sınavlarında yeterli puanı aldıklarında üniversitelerde uzmanlık eğitimlerine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin mezun olabilmesi için programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG, NA ve U notuna sahip olmaması gerekir. Psikoloji bölümünde öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olan öğrenciler resmî ve özel sağlık kurumlarında, eğitim kurumlarında, işletmelerde, huzur evlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde ve spor kulüplerinde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin değerlendirilmesi için ara sınav, quiz, proje, ödev, sunum, final vb. çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Mezuniyet için öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması beklenir. Dersler puanlandır ve bulunduğu puan aralığına göre harflendirilir. AA 90-100 Pekiyi 4.00, BA 85-89 İyi - Pekiyi 3.50, BB 80-84 İyi 3.00, CB 70-79 Orta-İyi 2.50, CC 60-69 Orta 2.00, DC 55-59 Orta- Zayıf 1.50, DD 50-54 Zayıf-Başarılı 1.00, FF 0-49 Zayıf-Başarısız 0.00, FG Yarıyıl/Yılsonu sınavına girmedi Başarısız 0.00, NA Devamsız Başarısız 0.00. T Transfer, S Seçmeli kredisiz derste başarılı, U Seçmeli kredisiz derste başarısız, W Dersten çekilme.



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6106