Perfüzyon Teknikleri Tezli Yüksek Lisans - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Cem ALHAN
Tarihçe
Perfüzyon Teknikleri Yüksek Lisans Programı Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 döneminde eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans
Kabul Koşulları
Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren Perfüzyon, Hemşirelik veya Biyoloji bölümlerinden mezun olanlar veya Sağlık Bakanlığı tarafından verilen -Perfüzyonist Yetki Belgesi’ne sahip olan lisans mezunları başvurabileceklerdir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin "Yüksek Lisans Derecesi" alabilmesi için program bitimi öncesinde teorik derslerdeki başarısının yanında en az 100 kalp cerrahisi ameliyatına katılması ve bunlardan en az 20 tanesinde bağımsız olarak kalp-akciğer makinesini yönetmesi, 10 kan kardiyoplejisi hazırlaması, 4 hemo-ultrafiltrasyon cihazını kurması-yönetmesi, 2 ototransfüzyon seti hazırlaması, 2 hipotermik sirkulatuar arrest içeren prosedür, 2 intraaortik balon pompası takibi, 2 ECMO veya ventrikül destek cihazı yönetmesi gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun öğrenciler vücut dışı dolaşımı sağlayan cihazların ve mekanik kalp destek cihazlarının yönetiminde, yapay kalp teknolojilerinde, kalp-akciğer nakil ünitelerinde, kan ve organ korumasının yapılacağı her tür cerrahide, diyaliz ünitelerinde, izole organ kemoterapisinde ve kan bankalarında görev alabilecek seviyede teorik ve pratik donanıma sahiptir.
Ölçme ve Değerlendirme
Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde ara sınavlar ve uygulamalı çalışmalarda gösterdiği başarı ve yarıyıl sonu sınavının birlikte değerlendirilmesi ile elde edilir. Yarıyıl içi değerlendirmelerin ders başarı notuna etkisi en çok %50 olabilir. Bir dersten başarılı sayılmak için öğrencinin en az CC notu almış olması gerekir. Seminer dersinde; öğrencinin yapacağı tez çalışması ile ilgili konulardaki bilgi derinliğini ve tezi için yaptığı ön araştırma, hazırlık ve planlamalarını, yarıyıl sonundaki sınav dönemi içinde belirlenen tarihte, yaklaşık elli dakikalık bir sunuşta açıklaması istenir. Semineri izleyen öğrenci danışmanı, izleyiciler arasında bulunan konu ile ilgili öğretim üye ve görevlilerinin de görüşlerini alarak, öğrencisinin başarı notuna karar verir.



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5826