Hemşirelik Doktora - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Sağlık bakım hizmetlerindeki değişimler, küreselleşme, bilim ve teknolojideki gelişmeler uluslararası düzeyde politikalar geliştirecek ve bilimsel temellere dayalı bakımı verebilecek nitelikli hemşire eğitimine ve bu hemşireleri eğitecek öğretim üyelerinin yetiştirilmesini gerekli kılmaktadır.

Hemşirelikte doktora programının amacı; öğrenciye bağımsız bilimsel araştırma yapma, hemşirelikte kanıt temelli uygulamaları geliştirme, yorum yapma, sorun çözme, mesleki değerler ve etik karar verme yeteneğini kazandırmak, hemşireliğe özgü konularda bakımı bir model/kuram, ilke ve yöntemlerine dayandırmak, bu doğrultuda edindiği bilgileri kullanmayı teşvik etmektir. Hemşirelik Doktora Programları ile hem hemşire öğretim elemanları yetiştirilecek hem de ulusal ve uluslararası yayın yapılarak mesleki ve akademik gelişmeye katkı sağlanacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar ile toplum sağlığının korunması hasta bakım bilincinin yükseltilmesi ve uluslararası ilişkilerde güçlü köprüler kurulmasına katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

Hemşirelik doktora programı, öğrencinin isteği doğrultusunda planlanan; İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelik Esasları, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği ve Hemşirelikte Yönetim gibi uzmanlaşma alanlarını kapsamaktadır.

Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Ükke Karabacak
Tarihçe
Hemşirelik Doktora Programı 2017-2018 güz döneminde öğrenci kabulüne başlamıştır.
Kazanılan Derece
Doktor
Kabul Koşulları
Hemşirelik ya da Sağlık Memurluğu lisans programından mezun olup, Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programını bitirmiş olmak, YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 55 puan almış olmak, Yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri sayısal puanın en az 55 olması, Yabancı uyruklu öğrenciler için GRE en az 149 ya da GMAT en az 450 puan olması gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Üniversitelerin ilgili fakültelerinde öğretim görevlisi/üyesi başvurusunda bulunulabilir
Mezuniyet Koşulları
Doktora derecesi alabilmek için yüksek lisans derecesi ile kabulde gerekli olan 7 ders+seminer dersi ile toplam ulusal kredi minimum 21 ve AKTS 240, lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de 14 ders+seminer dersi ile en az 42 ulusal kredi ve 300 AKTS’ dir. GANO 4 üzerinden en az 3 olmalıdır. Ders geçme notu CC'dir.
Mezun İstihdam Olanakları
Üniversitelerin ilgili fakültelerinde öğretim görevlisi/üyesi başvurusunda bulunulabilir
Ölçme ve Değerlendirme
Programdaki mezuniyet koşulunu oluşturan dersleri alarak ve kriterleri yerine getirerek başarılı olmuş, tez çalışmasını başarıyla tamamlamış ve tez savunma sınavında başarılı bulunmuş öğrenciler, genel not ortalaması en az Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün belirlediği geçme notu olmak kaydıyla öğrenimini başarı ile tamamlamış sayılır.



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5727