Fizyoloji Doktora - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Ülkemizde, özellikle temel tıp bilimleri alanında, uluslararası düzeyde bilimsel üretim ve araştırmalar yapan bilim insanlarına ihtiyaç sürmektedir. Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji Doktora programı, Fizyoloji alanındaki bilim insanı ihtiyacını karşılayacak, sorgulayan, merak eden, evrensel bilime ve uluslararası literatüre katkı sağlayacak araştırmalar planlayıp yürütebilen nitelikli bilim insanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Programımızda güçlü bir akademik kadronun önderliğinde ileri düzey teknolojik altyapıya sahip laboratuvarlar ve çalışma ortamlarında öğrenme, araştırma fırsatlarını sunuyoruz. Bu fırsatlardan yararlanmak, birlikte öğrenmek araştırmak ve üretmek için sizleri de aramıza bekliyoruz.

Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Güldal Süyen
Program Başkanı
Doç. Dr. Hande Yapışlar
Tarihçe
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı güz döneminden itibaren Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Doktora Programına öğrenci kabulüne başlamıştır.
Kazanılan Derece
Doktora
Kabul Koşulları
Lisans derecesi ile doktoraya başvuranlar için: En az Lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yükseköğretim programının Biyoloji, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomühendislik,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Tıp Mühendisliği, Tıp, Diş ve Veteriner Hekimliği, Eczacılık Fakülte ve bölümlerinden mezun olanlar, transkriptini sunarak veya kayıt dönemine kadar mezun olabileceğini belgelemelidir.

Yüksek Lisans derecesi ile başvuranlar için: Tıp, Diş ve Veteriner Hekimliği, Eczacılık Fakülte ve bölümlerinden mezun olanlar ya da Moleküler Biyoloji ve Genetik veya Biyokimya alanlarında yüksek lisans derecesine sahip olanlar transkriptini sunarak veya kayıt dönemine kadar mezun olabileceğini belgelemelidir.
Üst Kademeye Geçiş
Üniversitelerin ilgili fakültelerinde öğretim görevlisi/üyesi başvurusunda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Almış olduğu dersleri başarı ile geçmesi ve en az 240 AKTS'yi tamamlamış olması, doktora yeterlilik sınavını başarı ile verdikten sonra tez çalışmalarını yapması ve tez savunmasında başarılı bulunması durumunda, öğrenci mezuniyete hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Doktora eğitimini tamamlayanlar dil sınavında başarılı olmaları durumunda yurt içinde doktora sonrası akademik kadrolara başvuru yapabilirler; yurt dışına doktora sonrası araştırmacı olarak gidebilirler
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin değerlendirilmesinde ara sınav, proje sunumu, uygulama sınavı, final sınavı gibi farklı ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Öğrencilerin başarılı sayılabilmeleri için 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerekmektedir.



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5726