Podoloji (İ.Ö.) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 26
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Podoloji Teknikeri
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

İki yıllık Podoloji Programı ile; podologların, ayak sağlığıyla ilgili sorunlarda tanı koyma, gerektiğinde ilgili bir uzmana yönlendirme, hekimle işbirliği içerisinde tıbbi ayak bakımı uygulama ve ayak sağlığını korumaları için gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları hedeflenmektedir.

İlk yılda, anatomi, fizyoloji, farmakoloji, tıbbi mikrobiyoloji gibi pre-klinik konuların yanı sıra podolojiyle ilgili temel teorik bilgileri içeren kuramsal dersler verilmektedir. Program, tıbbi terminoloji, hastalıklar bilgisi, ayak ortopedisi, alt ekstremite nörolojisi, diyabet ve ayak sağlığı, ayak deri hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları gibi ilgili klinik branşların teorik dersleriyle devam etmektedir.

Öğrencilerin, programın ilk yılından itibaren, gerek üniversitemiz bünyesinde bulunan podoloji uygulama laboratuvarlarında, gerekse farklı hasta popülasyonlarının değerlendirilebileceği hastane ortamları ve ayak sağlığı merkezlerinde teknik bilgi ve becerileri kazanmaları sağlanmaktadır. Programın ikinci yılında, fizik tedavi/rehabilitasyon ve ortotiks , diyabet ve ayak sağlığı gibi teorik derslerin yanı sıra, ağırlıklı olarak podolojik uygulamalardaki bilgi ve becerileri ileri düzeyde arttırmaya yönelik pratik dersler sürdürülmektedir.

Program Danışmanı
Öğr. Gör. Birce Buturak Küçük
Tarihçe
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Podoloji Programı 2014-2015 akademik yılından itibaren öğrenci kabul etmektedir.
Kazanılan Derece
İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar; ön Lisans derecesine sahip olarak, Sağlık Teknikeri - Podoloji Teknikeri unvanını alırlar.
Kabul Koşulları
Podoloji Programı; T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Kurumları Sınavı (YKS) sonucu elde edilen Temel Yeterlilik Testi (TYT-Puanı) puanına göre öğrenci alır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin mezun olabilmesi için programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FG, NA ve U notuna sahip olmaması gerekir. Podoloji Programı’nda öğrencinin 120 AKTS tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız; hastanelerin podoloji ünitelerinde, tıp merkezlerinde, ayak sağlığı merkezlerinde, sporcu sağlığı merkezlerinde, diyabet hastanelerinde, obezite merkezlerinde, hekim muayenehanelerinde ve mobil olarak spor kulüpleri ile yaşlı bakım evlerinde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin değerlendirilmesi için ara sınav, quiz, pratik, proje, rapor ve final vb çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Mezuniyet için programda genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması beklenir. Dersler tabloda gösterildiği şekilde puanlanır ve harflendirilir.
Ders Notu Puan Aralığı Değeri Katsayı
AA 90-100 Pekiyi 4.00
BA 85-89 İyi-Pekiyi 3.50
BB 80-84 İyi 3.00
CB 70-79 Orta -İyi 2.50
CC 60-69 Orta 2.00
DC 55-59 Orta - Zayıf 1.50
DD 50-54 Zayıf - Başarılı 1.00
FF 0-49 Zayıf - Başarısız 0.00
FG Yarıyıl/Yılsonu Sınavına Girmedi Başarısız 0.00
NA Devamsız Başarısız 0.00
T - Transfer | S - Seçmeli Kredisiz Derste Başarılı | U - Seçmeli Kredisiz Derste Başarısız | W - Dersten Çekilme



https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=35